• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wicanders

Casa Vloeren

Wicanders

Wicanders® is echt een duurzaam merk! Amorim streeft bij de productie naar een uniek evenwicht tussen de toevoeging van waarde en de bescherming van het milieu. Het uitgangspunt is een grondstof die in een jarenlange cyclus van de kurkeiken wordt geoogst zonder daarbij enige schade aan de bomen aan te richten. Deze grondstof wordt dan toegepast in producten met een hoge toegevoegde waarde. Tegelijkertijd wordt de economische en sociale duurzaamheid bevorderd in gebieden die anders aan woestijnvorming overgeleverd zouden zijn. Dankzij de akoestische isolatie-eigenschappen van kurk, dempen vloeren van Wicanders binnen en tussen ruimtes. Een testvergelijking tussen kurk en laminaatvloeren van het loopgeluid toont aan dat kurkvloeren een uitzonderlijk goed resultaat leveren, met een reductie tot 53%. Een Wicanders vloer is energiezuinig en zorgt het hele jaar voor een optimale temperatuur. Bij voettemperatuur testen met verschillende materialen, springen kurkvloeren eruit als de beste keuze om warmte vast te houden. De vloeren van Wicanders beschikken dankzij het gebruik van kurk over de capaciteit om zich te herstellen van een grote impact. Daarnaast zorgt kurk voor een optimaal loopklimaat. Een Wicanders Wood Go vloer vermindert spanning in de benen en de rug, maar is stevig genoeg om de voetafdruk te ondersteunen, zodat lopen minder moeite kost en vermoeidheid afneemt. De speciale toplaag afwerking van deze vloer maakt deze eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Stone Go
De Wicanders Wood Go Stone PVC tegelvloer met een geluiddempende kurk tussen – en onderlaag zorgt voor stilte en comform. De Toplaag van 0,30 mm staat garant voor een intensieve belasting voor optimaal woongenot en is door het hdf clicksysteem gemakkelijk zelf te monteren.

Stone Essence
Het is een collectie geworden die sterk inzet op duurzaamheid, waarbij het dessin direct op het kurk geprint wordt, in plaats van op een PVC of andere laag. Wood Essence maakt gebruik van een NPC-afwerklaag waarmee toepassing van het product in commerciële ruimtes met middelzwaar loopverkeer gegarandeerd is.

Stone Resist
Wicanders Wood Resist plus kurkvloeren zijn moderne kurkvloeren met een PVC slijtlaag, hierdoor biedt de vloer de voordelen van een traditionele kurkvloer maar is deze kurkvloer geheel onderhoudsvrij.
De uniclic verbinding  zorgt voor een strak zwevende vloer in iedere ruimte. Door de Wicanders Wood Resist PU toplaag is de vinyl vloer makkelijk schoon te maken.

Stone Resist+
Deze collectie is dankzij de vinyl toplaag uitermate robuust en slijtvast. De panelen zijn voorzien van een kurkonderlaag. Op gladde en vlakke vloeren kan deze dienst doen als ondervloer. Gebruik bij nieuwbouw of begane grond altijd een vochtscherm. Indien de vloer niet voldoende vlak is, dient er een ondervloer geplaatst te worden.