• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Amaron Superiore Vinyl Vloeren

Onze nieuwste collectie HD Mineral Kernvloeren hebben de langste planken in de wereld, ze meten maar liefst 2,18 meter lang. Deze extra lange planken maken een ongelooflijk naadloze en verfijnde look, perfect voor grote ruimtes en moderne interieurs.
Casa Vloeren

Amaron Superiore Vinyl Vloeren

Te verlijmen vinyl vloer – wat er bij hoort?
Vinyl of LVT (luxury vinyl tyles) heeft onlangs meer aandacht gekregen van de interieurindustrie en heeft de harten gewonnen van ontwerpers, investeerders en particulieren die hun huizen zelf inrichten. Het is vervaardigd uit verschillende lagen polyvinylchloride en voorzien van een laag PU-vernis. Dat maakt het ze zo duurzaam. De duurzaamheid, slijtvastheid en het frisse uiterlijk, zelfs na vele jaren, is te danken aan het feit dat de textuur op de laatste laag is aangebracht.

Hoewel het meest voorkomende patroon van vinyl vloer verschillende tinten hout imiteert, zijn er ook die perfect andere oppervlakken nabootsen, bijvoorbeeld:

- houten parketvloer
- beton
- steen
- staal

Deze alternatieven bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden. Vooral als u een stap verder gaat in uw verbeelding en uzelf afvraagt "kan ik vinyl ergens anders verlijmen dan op de vloer..."?

Vinyl vloer met lijm geplaatst
AROQ-vloeren zijn 2,5 mm dik en zeer flexibel. Ze vereisen een perfect voorbereide vloer, een dekvloer "glad als een tafel". De lijmen voor LVT zijn zeer sterk en de hoge flexibiliteit van het vinyl betekent dat alle onvolkomenheden in de dekvloer op het oppervlak zichtbaar zullen zijn. Het leggen ervan vereist ervaring en als u nog niet eerder vloeren hebt gelegd, doet u het dan niet. Deze vloer kan ook worden gebruikt voor renovaties, gelegd bovenop de bestaande vloer, maar hetzelfde principe geldt - alle oneffenheden moeten worden weggewerkt. Wanneer zulke vloer toch wordt gelegd en alles volgens de regels wordt uitgevoerd (zoals de juiste dekvloer) kunt u van de stilste vloer genieten die ook nog eens de effectiefste oplossing voor vloerverwarming is. Dryback vereist geen dilatatievoeg, en er hoeven dus geen profielen in de deur te worden toegepast. 

Voor welke interieurs is te verlijmen vinyl vloer geschikt?
Dryback is een veelzijdige vloerafwerking en ziet vrijwel overal goed uit. Niet alleen in privéhuizen. Steeds vaker wordt deze oplossing ook gebruikt in openbare ruimten: in kantoren, culturele instellingen, maar ook in hotels en restaurants. De ondernemers erkennen de voordelen van de toepassing van vinyl vloer in de binnenhuisinrichting - vooral het gemak om de hygiëne te handhaven en de weerstand tegen beschadiging. Het te verlijmen vinyl heeft het bijkomende voordeel dat de vloer geluidloos is. Door de volledige waterdichtheid kan ze zelfs in natte ruimtes worden verlijmd, bv. in een douche!
Als een verlijmde vinylvloer bij elk interieur past, waarom zou u dan verder willen lezen?
Want het gaat er niet om of het past maar vooral HOE het past!
U kunt de gebaande paden volgen en het drybackvinyl op de klassieke manier in het hele appartement leggen. Het heeft zijn charme en er zijn interieurs die een discrete, ingetogen vloer vereisen. Maar als u droomt van iets nieuws en uw eigen ruimte wilt inrichten, kan een van onze suggesties u misschien inspireren?

Plaats vinyl op de vloer... maar niet op de gebruikelijke manier.
Als u besluit om vinylplanken klassiek te verlijmen, onthoud dan, er zijn vele opties. Drybackvinyl is zeer dun, heeft geen verbinding en is gemakkelijk te zagen. U bent niet beperkt door de afmeting en u hoeft niet trouw te blijven aan een kleurversie. U kunt de segmenten in elke gewenste configuratie verlijmen, wat betekent dat u zelf kunt bepalen hoe het eindresultaat eruit ziet.
Bent u niet overtuigd? Laat ons enkele van de meest populaire gebruikte patronen voorstellen. Maar voel u niet verplicht - misschien komt u op nog betere idee.

Engels patroon – de meest klassieke manier om de vloer te leggen. We vermelden het enkel uit principe, we hebben u toch een vleugje waanzin beloofd. Zelfs een symmetrische, parallelle plaatsing van vinyl is indrukwekkend - het is perfect voor minimalisten en personen die van opgeruimde ruimtes houden.
Visgraatmotief – al tientallen jaren een hit in de vloerhitlijsten. Tot nu toe was dit het domein van parketvloeren, maar nu kunt u dit ook met het te verlijmen vinyl doen. Bij sommige patronen (Franse en Hongaarse visgraat) zult u iets harder moeten werken en afzonderlijke stukken moeten zagen, maar het eindresultaat is zeker de moeite waard.
Baksteen – Hebt u ooit een bakstenen muur gezien? U weet dus hoe een baksteenpatroon eruit ziet. Rijen vinyl parallel gelegd met verplaatsing van de helft van hun lengte ten opzichte van elkaar. Deze gelijkmatigheid is bijna hypnotiserend... dus als u een liefhebber van rechte lijnen bent in plaats van bochten, zal de baksteen voor u werken.
Schaakbordpatroon - vierkanten, meestal in twee verschillende kleurvarianten. Zij worden afwisselend gelegd, eenmaal horizontaal en eenmaal verticaal. Het is een opvallende vloerafwerking die het best werkt in een groot oppervlak. Het maakt indruk op gasten (en met name op schakers).
Ladderpatroon – het brengt u misschien niet op de eerste verdieping, maar dit originele patroon van verticaal en horizontaal geplaatst vinyl zal uw kamer zeker doen opvallen. Ook hier worden vaak twee kleuren vinyl gebruikt, waardoor het contrast tussen de "sporten" en de "leuning" wordt benadrukt. Het ziet er intrigerend uit, maar pas op - het past niet bij alles.

Vinyl voor de muur - waarom niet?
Wist u dat drybackvinyl niet alleen op de vloer kan worden verlijmd? Dat komt omdat het extreem dun is! Het zal dus niet meer opvallen op de muur dan gewoon behang. Het is ook veel dunner dan de traditionele tegels die vaak de muren in badkamers of keukens sieren.
Waarom zou u geen vinyl op muren in uw huis aanbrengen? Er zijn verschillende plaatsen die hier zeker van zullen profiteren. Onze tips:

- keukenmuur
- badkamermuren
- Tv-wand in de woonkamer
- hoofdbord achter het bed
- speelhuisje in de kinderkamer
- decoratieve muur in de gang

Doe eens gek en plak LVT dryback op het plafond!
Wie houdt er niet van een gezellig houten plafond? Het doet denken aan een huisje in de bergen, omringd door bos en met de wind die op zolder waait en een vrolijk knapperend haardvuur in de woonkamer... Hout in het interieur doet een ruimte vaak gezelliger aanvoelen. Bovendien is het zeer universeel - het past zowel in rustieke als in minimalistische interieurs.
Het plaatsen van een houten plafond in een flat die gewoonlijk niet van hout is vereist echter een aanzienlijke investering en veel inspanning. Te verlijmen vinyl is daarom een goede vervanging. Het imiteert hout, geeft dus gezelligheid, en tegelijkertijd is het goedkoper en toegankelijker dan natuurlijke houten constructies. Lijm het aan het plafond en u krijgt het gevoel dat u in het bos zit.

Vinyl verlijmen 
Het te verlijmen vinyl heeft eigen vereisten - vooral een goed voorbereide ondergrond. Het verwijderen van de verlijmde vinyl is moeilijk en vervelend werk, dus in dit geval is er geen ruimte voor fouten door gebrek aan ervaring. Als u geen expert bent in het verlijmen van vinyl, kunt u beter een professional vragen. Dat kost geld, maar zie het als een investering. U spaart voor de toekomst - zowel geld als uw zenuwen.

Zelfklevend vinyl  – slimme oplossing?
Zelfklevend vinyl is ook in veel winkels te vinden. 
Het heeft een geïntegreerde lijmlaag. Potentieel gemakkelijk te installeren, gewoon het papier verwijderen dat de lijm beschermt en plakken op ... nou, hier beginnen de problemen. Zulk vinyl mag niet op gewone betonvloeren worden verlijmd, en stof of vuil verminderen de lijmkracht. Een oplossing die vaak wordt aangeboden als ideaal voor renovaties, om bovenop de tegels te worden gelegd. De aard van het te verlijmen vinyl is echter zo dat elke voeg en zelfs hun structuur na het verlijmen op de tegels op het oppervlak van de nieuwe vloer te zien. Voor een goed resultaat is een perfect oppervlak nodig, dus bij voorkeur een nieuwe dekvloer. Het grootste voordeel van deze vloer is ongetwijfeld de prijs.

Hebt u al besloten waar u vinyl gaat installeren?
Er zijn nogal wat mogelijkheden. U kunt ze op een klassieke manier op de vloer leggen, of gek doen en muren of plafond versieren, met een traditioneel of modern patroon. Het belangrijkste is dat u zich bij dit type vloerafwerking niet tot slechts één arrangement hoeft te beperken. Als u van onconventionele oplossingen en interessante ideeën houdt, is het te verlijmen vinyl echt iets voor u.