Wat zijn de voordelen van echt Parket

  • Geplaatst op
  • Door Hans van Rooij
  • Geplaatst in Parket vloer
Wat zijn de voordelen van echt Parket

Duurzaam
Zelfs bij intensief gebruik vertoont een parketvloer relatief weinig slijtage. Maar mocht de vloer aan een toplaag van 6 mm van echt hout twee schuurgangen mogelijk om de vloer te renoveren. Hierdoor gaat de vloer zeer lang mee en dit maakt parket tot echt duurzame vloer.

Parket past op vloerverwarming
Onder voorwaarden wat betreft de lengte en de breedte van de vloerdelen en het toegepaste vloerverwarmingssysteem is er principe geen belemmering voor het toepassen van vloerverwarming onder parket.

Tijdloos
De uitstraling van echt hout past bij iedere woonstijl, trend of omgeving. Een parketvloer past zowel in een klassieke als in een modern interieur. Bovendien ontwikkelt parket zich technisch en is het tegenwoordig te verkrijgen in vrijwel elke gewenste afmetingen en kleur.

Sfeervol
Hout is een natuurlijk, warm materiaal met een volledig eigen uitstraling. Ieder plankje, ieder vloerdeel is door de natuur gevormd en dus uniek. Echt hout voelt altijd warm aan, ook zonder vloerverwarming en zelfs in de koudere maanden van het jaar.

Eenvoudig in onderhoud
Mits de juiste producten op de juiste manier worden toegepast is het onderhoud aan een parketvloer niet zo ingewikkeld of tijdrovend als dat veel klanten denken of te horen krijgen. Krassen bij een geoliede parketvloer kunnen eenvoudig worden bijgewerkt en door het regelmatig plegen van klein onderhoud gaat een parketvloer jaren mee.

Milieubewust
Echt hout is een natuurlijk materiaal dat minder belastend is voor het milieu in productie (met name in het uitstoten van CO2). Denk ook aan de hout certificaties van FSC en PEFC die garant staan voor verantwoord bosbeheer en een productieketen die streng wordt gecontroleerd. De afwerking met Rubio Monocoat voldoet daarnaast ook aan de strenge milieu regels van Eurofins Gold, die staan voor een super schone productie, opslag en transport van de producten.