Tips voor onderhoud van je PVC vloer

Tips voor onderhoud van je PVC vloer

1. Houd je vloer goed schoon
Met een PVC vloer heb je geluk. Ze hebben erg weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te houden door het gladde oppervlak. Wel is het belangrijk regelmatig te stofzuigen met een zacht opzetstuk. Zand, stof en ander vuil zorgen voor krassen in je vloer. Vervolgens dweil je met lauwwarm water. Vermijd ammonia, soda en andere sterke middelen.

2. Beplak je meubels met vilt
In je huis wil je kunnen leven, schuiven, lopen en reorganiseren. Je vloer moet daar ook tegen kunnen. Daarom is het slim alle meubels, stoelpoten en plantenpotten aan de onderkant te voorzien van vilt. Ook al is PVC slijtvast, het kan toch beschadigd raken. Vervang ze op tijd voor de beste bescherming.

3. Kijk uit met scherpe objecten
Het zachte Vinyl voelt heerlijk, maar is tegelijkertijd gevoeliger voor deukjes. Als jij of je bezoek er met naaldhakken overheen loopt, kan dat deuken achterlaten. Dat geldt voor alle scherpe objecten. Houd daar even rekening mee en zet een paar sloffen klaar in de gang.

4. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen
Wanneer je verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt en ongelijkmatig aanbrengt, kan je vloer er dof en vuil uitzien. Gebruik daarom zo min mogelijk reinigingsmiddelen. Mocht je vloer toch toe zijn aan een grondige schoonmaakbeurt, gebruik dan een reiniger die speciaal voor jouw vloer is gemaakt. Zo blijft ‘ie er stralend bijliggen. Advies daarover, krijg je natuurlijk van ons in de showroom.