Laminaat vloer

  • Geplaatst op
  • Door Hans van Rooij
  • Geplaatst in Laminaat vloer
Laminaat vloer

Een laminaatvloer is ideaal als u niet veel geld wilt uitgeven aan een houten vloer maar wil wel graag genieten van dezelfde gezellig sfeer als die van een houten vloer. Er is uiteraard veel verschil in kwaliteit tussen de laminaat vloeren. Laat u goed adviseren als u een laminaat vloer over de verschillende gebruiksklassen voor minder of meer intensief gebruikt en van het plaatsen van een vloerverwarming. Bij laminaat vloeren heeft u verschillende keuze uit tinten, kleurpatronen en structuren voor iedere interieurstijl.

Opbouw Laminaatvloer

Een laminaat vloer bestaat uit verschillende lage. De eerste laag is een onderlaag ofwel drager van samengeperste houtvezels. Deze vezels zijn onderling verbonden met hars. Om kromtrekken te voorkomen zit aan de onderkant een stabiliteit laag. De volgende laag wordt voorzien een fotoprint van hout, beton, natuursteen of tegels en hier boven opzit een harde toplaag van melaminedie beschermt tegen krassen, vocht en allerlei soorten vlekken/slijtage.

Eigen smaak

Elke interieurstijl is er een passende laminaat vloer, Voor een landelijke stijl zijn lichte houtkleren er mooi Een klassiek of koloniaal interieur wordt extra sfeervol met donkere of gevlamde houtkleuren en voor een strak en modern interieur is wit of zwart altijd goed. Voor een industriële stijl is een betonprint, grijze houtprint of tegelprint heel erg geschrikt.