Hoe kies je een parket vloer?

  • Geplaatst op
  • Door Hans van Rooij
  • Geplaatst in Houten vloer
Hoe kies je een parket vloer?

Trendy en Tijdloos. Houten vloeren zijn altijd een mooie keuze. Wat voor interieurstijl u ook heeft is er altijd wel een houten vloer te vinden dit bij u past bij u interieur. Voordat u de perfecte vloer gevonden heeft gaat er wel even wat zoekwerk aan vooraf, er zijn zo veel soorten houten vloeren en kleuren.

Eiken houten vloer

Een eiken vloer is een van de populairste houtsoort. Heeft een solide en robuuste uitstraling. De planken kunnen in verschillende breedtes te krijgen waardoor u heel creatief kunt zijn. Door de golvende en grove nerf is een eiken vloer makkelijke te combineren in vrijwel elke interieur.

Leg richting en het effect ervan

Het is belangrijk om na te denken over het formaat van de planken en in welke richting u de vloer wilt leggen. Het is van belang dat u goed kijkt naar de grootte van uw kamer. Heeft u een kleine ruimte dan kunt u het beste smalle planken kiezen, zo lijkt de kamer optisch groter. Heeft u juist een grotere ruimte dan maken lange planken de ruimte langer en brede planken de ruimte breder. De legrichting kunt u dit effect nog eens extra benadrukken. Wilt u zo min mogelijk de planken zien dan kunt u het beste de planken in de richting van de ramen leggen.

Afwerking

Om je mooie houten vloer netjes af te werken is een plint erg belangrijk. Plinten zijn ook handig om kabels tussen weg te werken. U kunt kiezen voor pinten in de kleur van uw muur of u kunt kiezen om te plinten in de kleur van de vloer te oliën/ lakken.