Denk aan de luchtbevochtiging voor je parket vloer!

Denk aan de luchtbevochtiging voor je parket vloer!

Elk huis heeft een eigen binnenklimaat. Het klimaat in huis is mede afhankelijk van onder andere de constructie, de mate van ventilatie en natuurlijk de weersomstandigheden. De hoeveelheid vocht in de lucht kan hierdoor in huis zeer verschillend zijn. De weersomstandigheden kunnen we niet beïnvloeden. Toch kunnen we acties ondernemen om de hoeveelheid vocht in huis onder controle te houden. 

Scheuren in vloeren ontstaan vaak in winter
Koude lucht is niet in staat om veel vocht opnemen. Tijdens winterperioden is daarom doorgaans dus niet veel vocht in de lucht aanwezig. Zoals vermeld krimpen houten vloeren hierdoor. Deze krimp is te zien doordat vloerdelen onder plinten en kozijn vandaan kruipen. Er ontstaan (grote) openingen tussen vloer en wand. Bij deze droge weersomstandigheden kunnen ook scheuren in de houten vloer ontstaan. Deze scheuren laten zich niet eenvoudig repareren. Bovendien ontstaan grote, scherpe splinters rondom de scheuren in de vloer. Met name voor kinderen kan dit zeer gevaarlijk zijn. Het is daarom aan te raden om de hoeveelheid vocht in de lucht het gehele jaar goed in de gaten te houden. Het is zonde dat uw houten vloer schade oploopt door teveel of te weinig vocht in de lucht.

Scheuren en barsten in houten vloeren. Te weinig vocht in de lucht
Houten vloeren kunnen ernstig beschadigen door droge lucht huis. Een te lage relatieve luchtvochtigheid kan schade aan uw houten vloer / parketvloer veroorzaken. Tijdens droge weersomstandigheden krimpen houten vloerdelen. Vooral tijdens vorstperioden is weinig vocht in de lucht aanwezig. Zelf beïnvloeden we de luchtvochtigheid op nadelige wijze tijdens het verwarmen van het huis. Door het gebruik van centrale verwarming, stadsverwarming en houtkachels stoken we onze huizen zeer droog. De luchtvochtigheid kan in de wintermaanden zelfs afnemen tot 25 - 30 % RV (Relatieve Vochtigheid)

Een luchtbevochtiger voorkomt bij een lage luchtvochtigheid schade aan uw houten vloer
Waarom een luchtbevochtiger gebruiken bij een houten vloer? Goede beheersing van de hoeveelheid vocht in huis is noodzakelijk om de kwaliteit van uw kostbare houten vloer te behouden. Bij aanwezigheid van vloerverwarming kunnen zelfs nog sneller krimpverschijnselen ontstaan bij houten vloeren. Indien krimp optreedt bij een lage luchtvochtigheid adviseren wij u dringend om één of meerdere luchtbevochtigers te plaatsen. Luchtbevochtiging zorgt voor een continue aanvoer van vocht ondanks droge weersomstandigheden. De levensduur van uw houten vloer, parketvloer of laminaatvloer wordt hierdoor aanzienlijk verlengd en de kwaliteit blijft behouden.

Casa Vloeren heeft nu de Boneco W200 in de aanbieding.  Dit is een geluidsarme luchtreiniger & bevochtiger in één! Deze zorgt voor een gezonde luchtvochtigheid en schone lucht. Klik hier om te bestellen.