De visgraatvloer klassiek en modern

De visgraatvloer klassiek en modern

Is je vloer aan vervanging toe en wil je dat je nieuwe vloer jouw interieur een klassieke uitstraling geeft? Dan is de visgraatvloer absoluut iets voor jou. Deze vloer wordt gemaakt volgens een moderne techniek, maar heeft wel een moderne uitstraling. Dit komt omdat het ontwerp van de vloer vrij strak is. Meer over de visgraatvloer, lees je op deze pagina.

Een klassieke vloer

De visgraatvloer is een op en top klassieke vloer. De patroonvorm die aangehouden wordt bij het leggen van een visgraatvloer, wordt namelijk al eeuwen gebruikt in de vloerenindustrie. Daarom kom je visgraatvloeren veel tegen in oudere gebouwen en dit versterkt de klassieke uitstraling van de vloer. Leuk om te weten: de eerste visgraatvloeren werden al in de zestiende eeuw gelegd. Eerst in Italië, later ook in Frankrijk en nog later ook in Nederland.

Vroeger werden visgraatvloeren voor het gemak niet helemaal tot de muur doorgelegd. Aan de randen van de vloer lag namelijk een bis, waar het patroon van de visgraat vloer tegenaan werd gelegd. Tegenwoordig wordt de visgraatvloer niet meer op deze manier gelegd. Het patroon van de vloer wordt vandaag de dag doorgetrokken tot aan de muren, om een rustiger beeld te creëren in huis.

Op en top trendy

Visgraatvloeren worden al vele eeuwen gelegd, maar de vloeren zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Dit komt omdat veel mensen de klassieke en ietwat romantische uitstraling van de vloer erg mooi vinden. Omdat de vloer sfeer uitstraalt, kun je deze vloer prima in je woning laten leggen als je hier wat meer warmte, romantiek en sfeer wil creëren.

Ben je op zoek naar een op en top trendy vloer, om jouw versleten vloer mee te vervangen? Dan is de visgraatvloer zeker iets voor jou. Deze vloer is nu erg trendy, maar we verwachten dat de vloer over vele jaren nog altijd erg modern is. De klassieke uitstraling van de vloer zal nog lang ‘in’ blijven.


Prachtig in ieder interieur

Een groot voordeel van de visgraatvloer, is dat deze vloer prachtig staat in vrijwel ieder interieur. Het maakt niet uit welke woonstijl je hebt doorgevoerd in jouw woning, want de visgraatvloer sluit aan bij vrijwel iedere stijl. Dit heeft te maken met de klassieke en rustige uitstraling van de visgraatvloer. Deze uitstraling combineert prachtig met vele verschillende woonstijlen.

Ten eerste kun je een visgraatvloer aanschaffen als je een landelijk interieur hebt. Ten tweede kun je er ook voor kiezen deze vloer te kopen als je een industrieel interieur hebt. En heb je een moderne inrichting? Dan kun je ook prima een vloer in visgraat patroon laten leggen. Dit patroon staat namelijk ook mooi in een moderne en strakke inrichting.

Tip: heb je een vrij donker huis? Koop dan een lichtere visgraat vloer. Komt er wat meer licht door de grote ramen van je huis, dan kun je er ook voor kiezen een extra opvallende vloer met donkere kleur aan te schaffen.